4 Συμβουλές για το σπίτι εάν έχετε αλλεργίες – Βιοκαθαρισμος – Τζακιού – Γενικός

Πλησιάζει η άνοιξη και σιγά σιγά οι περισσότεροι από εμάς θα ταλαιπωρηθούμε λίγο πολύ από τις εποχιακές αλλεργίες. Δυστυχώς για το μεγαλύτερο μέρος δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Ωστόσο υπάρχουν μερικά μικρά κόλπα για να μπορέσουμε να κάνουμε την ζωή μας λίγο πιο εύκολη στο σπίτι. Παρακάτω έχουμε 5 συμβουλές για να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής στο σπίτι.

 

καθαρισμός τζακιού

1. Καθαρισμός τζακιού / καμινάδας

Κι όμως. Το τζάκι παρόλο που είναι μια απολαυστική εμπειρία καθώς και για πολλούς συντροφιά, είναι πιο ύποπτο απ’ ότι νομίζουμε. Όσο πιο πολύ το χρησιμοποιούμε τόσο μαζεύει στα τοιχώματα της καμινάδας αιθάλη, κριεζότο, μούχλα και πολλά παθογόνα τα οποία είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο. Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε συναντήσει ακόμα και νεκρά πτηνά πίσω από την εστία του τάμπερ ή αλλιώς κλαπέτου. Φανταστείτε λοιπόν πόσο μπορεί κάτι τέτοιο να επηρεάσει την υγεία μας. Γι’ αυτό και ο ετήσιος καθαρισμος τζακιου είναι απολύτως αναγκαίος για κάθε σπίτι. Ευτυχώς η CK Service διαθέτει άρτια εκπαιδευμένους τεχνικούς οι οποίοι θα έρθουν και θα κάνουν το τζάκι σας να λάμπει. Κι έτσι, όχι μόνο θα μειωθεί η επίπτωσή του στην υγεία σας αλλά η εστία του και η όλη του λειτουργία θα βελτιωθεί δραματικά. Ο καθαρισμός τζακιού ειναι μια εργασία η οποία γίνεται σχεδόν σε ετήσια βάση και μας σώζει από τον κίνδυνο φωτιάς στην καμινάδα καθώς και από δυσάρεστες μυρωδίες. Μπορείς τώρα να καλέσεις έναν ειδικό της CK Service για να ρωτήσεις οτι χρειάζεται και να ενημερωθείς πως γίνεται ο σωστός καθαρισμός τζακιού και καμινάδας. Στοιχεία επικοινωνίας εδώ:

 

2. Οικιακός εξοπλισμός

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα τα οποία μπορεί να μας επηρεάσει είναι οι σκόνες και οι μικρο-οργανισμοί. Βρίσκονται κυριολεκτικά παντού γύρω μας. Στα έπιπλα, στις συσκευές στο πάτωμα κι όπου αλλού μπορούμε να φανταστούμε. Μια καλή αρχή θα ήταν να κάνουμε έναν γενικότερο καθαρισμό όλων των χώρων του σπιτιού. Μπορούμε να σκουπίσουμε και να σφουγγαρίσουμε τα δάπεδα με χλωρίνη. Ωστόσο πρόσφατη μελέτη έδειξε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα ξεκινάει από την σκόνη τους μικρο-οργανισμούς και τα ακάρεα σκόνης στο κρεβάτι, το στρώμα και τα μαξιλάρια. Το καλύτερο που θα μπορούσε κάποιος να κάνει είναι ένας βιολογικος καθαρισμος του στρώματος και του μαξιλαριού. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό μπορείτε να αγοράσετε υποαλλεργικά σεντόνια, καλύμματα και μαξιλαροθήκες. Ακάρεα επίσης μπορεί να βρεθούν σε οποιοδήποτε αντικείμενο είναι κατασκευασμένο από βαμβάκι ή συνθετικό ύφασμα όπως χαλιά, αρκουδάκια, καλύμματα καναπέδων και πολλά. Προφανώς η λύση δεν είναι να βγάλετε το χαλί ή να πετάξετε τα αρκουδάκια. Μπορείτε ωστόσο να τα περιορίσετε.

3. Γενική καθαριότητα

Καθάρισμα όλων των οριζόντιων επιφανειών του χώρου με βιολογικά καθαριστικά. Μπορείτε να ξεκινήσετε καθαρίζοντας τα πάνω μέρη των ντουλαπών της κουζίνας, το σύνθετο της τηλεόρασης, τα τραπέζια και τα κομοδίνα και το έπιπλο μπάνιου ή οτιδήποτε άλλο έχετε στον χώρο. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ισχυρά καθαριστικά από λεμόνι τα οποία κάνουν άψογη δουλειά. Συνεχίστε να καθαρίζετε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού και θα καταλήξετε να έχετε ένα σπίτι πεντακάθαρα το οποίο θα έχει τελικώς ένα essence κίτρου. Όλο αυτό θα δώσει στο σπίτι σας μια νότα φρεσκάδας η οποία θα κρατήσει σίγουρα πολλές ημέρες!

4. Βιολογικος καθαρισμος

Ο τρίτος τρόπος είναι γενικά λίγο πιο δύσκολος και συνήθως προϋποθέτει την αγορά ειδικού εξοπλισμού που μακροπρόθεσμα δεν θα κάνετε απόσβεση, αλλά θα βοηθήσει πολύ εσάς και τους δικούς σας ανθρώπους. Αυτός είναι ο βιολογικος καθαρισμος καναπέ, στρωμάτων ή χαλιών. Χρησιμοποιούνται ειδικά βιολογικά καθαριστικά τα οποία δεν βλάπτουν παιδιά και κατοικίδια λόγω της ειδικής σύστασής τους. Χρησιμοποιείται ειδική σκούπα ψεκάσματος και αναρρόφησης. Ουσιαστικά η διαδικασία που ακολουθείται είναι να βρέξουμε όλη την επιφάνεια του χαλιού, της πολυθρόνας ή του καναπέ με το καθαριστικό. Έπειτα το αφήνουμε να δράσει σε βάθος και εν τέλει τραβάμε όλο το υγρό με την διαδικασία της αναρρόφησης με ειδική σκούπα υγρών στερεών.

 

 

Μπορείς να μπεις εδώ και να δεις όλες τις υπηρεσίες που διαθέτουμε για το σπίτι σου αναλυτικά και να σε βοηθήσουμε να φτιάξεις αυτά που θες, οικονομικά αλλά και ποιοτικά!

Call Now Button